Antena 3 CNN Externe Americanii nu mai vor RĂZBOI. Cetăţenii SUA se opun atacurilor în Siria

Americanii nu mai vor RĂZBOI. Cetăţenii SUA se opun atacurilor în Siria

Americanii nu mai vor RĂZBOI. Cetăţenii SUA se opun atacurilor în Siria
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Sep 2013   •   08:00
Două sondaje publicate marţi de presa din SUA arată că majoritatea americanilor se opun unor atacuri ale ţării lor faţă de regimul sirian, relatează AFP. În prezent, administraţia Obama desfăşoară o campanie pentru a obţine acordul Congresului de a lansa o astfel de operaţiune.

48 la sută dintre americani se declară împotriva unor atacuri aeriene americane împotriva Siriei, faţă de 29 la sută care se declară în favoarea acestora (23 la sută nu au nicio opinie), arată un sondaj realizat de Pew Research Center for the People and the Press.

Opoziţia faţă de o intervenţie americană împotriva lui Bashar al-Assad pare mai conturată decât într-un alt sondaj realizat pentru ABC şi Washington Post.

Cu toate că "alte ţări, ca Marea Britanie sau Franţa", ar participa la această operaţiune, doar 46 la sută dintre persoanele intervievate sunt favorabile unei intervenţii, faţă de 51 la sută care se opun, potrivit anchetei ABC/Washington Post. În acest sondaj, însăşi ideea de a înarma rebelii sirieni pare foarte nepopulară: 70 la sută se opun, faţă de 27 la sută care o susţin.

Aproape trei sferturi dintre persoanele intervievate de Pew (74 la sută) cred că atacurile în Siria s-ar traduce prin represalii împotriva Statelor Unite şi aliaţilor lor în regiune, peste şase din zece (61 la sută) cred că acestea ar duce la un angajament pe termen lung în ţară. Numai o treime (33 la sută) dintre persoanele intervievate cred că ele ar permite efectiv descurajarea pe viitor a folosirii armelor chimice.

Sondajul Pew Research Center a fost realizat în perioada 29 august - 1 septembrie, pe un eşantion format din 1.000 de adulţi, având o marjă de eroare de 3,7 puncte.

Sondajul ABC/Washington Post a fost realizat între 28 august şi 1 septembrie, pe 1.012 persoane, având o marjă de eroare de 3,5 puncte.

×
Subiecte în articol: Siria atac siria razboi siria

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close