Antena 3 CNN Externe Americanii trimit rachete Patriot şi sute de militari în Turcia. Războiul civil din Siria devine din ce în ce mai violent

Americanii trimit rachete Patriot şi sute de militari în Turcia. Războiul civil din Siria devine din ce în ce mai violent

Americanii trimit rachete Patriot şi sute de militari în Turcia. Războiul civil din Siria devine din ce în ce mai violent
Sursa foto: Foto: www.murdoconline.net
14 Dec 2012   •   11:04
Americanii vor să trimită două baterii de rachete de tip Patriot şi aproximativ 400 de militari în Turcia. Măsura va fi luată cu scopul de a descuraja atacuri siriene, dezvăluie New York Times într-un articol citat de AFP.

Ordinul oficial în vederea acestei mobilizări a fost semnat de către secretarul american al Apărării Leon Panetta, înainte ca avionul la bordul căruia se afla să aterizeze vineri la baza de la Incirlik, în sudul Turciei.

Mobilizarea face parte dintr-un efort mai larg destinat consolidării apărării Turciei, în contextul în care războiul civil din Siria vecină devine tot mai violent.


Autorităţile germane au aprobat şi ele deja trimiterea a două baterii de rachete de tip Patriot în Turcia şi intenţionează să mobilezeze sute de militari din cadrul armatei.

Olanda va trimite "în curând" două baterii de rachete sol-aer de tip Patriot, însoţite de maximum 360 de militari.

Aceste informaţii au apărut în contextul în care, potrivit unor oficiali americani, regimul sirian a lansat rachete de tip Scud. De asemenea, americanii sunt îngrijoraţi şi în privinţa unei posibile utilizări de către regimul lui Bashar al-Assad a unui important arsenal de armament chimic împotriva rebelilor.

Turcia îi susţine pe insurgenţii implicaţi în conflictul împotriva regimului al-Assad. Oficialii turci se tem însă că Siria ar putea ataca statul turc, în cazul unei amplificări a conflictului.











×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close