Antena 3 CNN Externe Anchetatori: Eurodeputatul Jobbik Bela Kovacs a spionat pentru Rusia. Era în contact permanent cu serviciile secrete ruse

Anchetatori: Eurodeputatul Jobbik Bela Kovacs a spionat pentru Rusia. Era în contact permanent cu serviciile secrete ruse

Anchetatori: Eurodeputatul Jobbik Bela Kovacs a spionat pentru Rusia. Era în contact permanent cu serviciile secrete ruse
Sursa foto: Foto: facebook.com/kovacsbela.eu
de M.Z.    |    19 Mai 2014   •   20:23
Eurodeputatul ungur al Jobbik, Bela Kovacs, acuzat de spionaj, era în mod constant în contact cu serviciile secrete ruse, a confirmat luni Szilard Nemeth, vicepreşedintele Comisiei parlamentare care investighează acest caz, informează agenţia MTI, potrivit Agerpres.
 
Nemeth, membru al formaţiunii de guvernământ Fidesz, a dezvăluit că serviciile secrete ruse au furnizat probe detaliate care demonstrează că Bela Kovacs a spionat.
 
"Avem de-a face cu un caz de spionaj", a afirmat Zsolt Molnar, preşedintele Comisiei de anchetă.
 
În schimb, liderul Jobbik, Gabor Vona, a denunţat o campanie de discreditare a formaţiunii naţionaliste.
 
Potrivit lui Vona, vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, i-ar fi cerut premierului Viktor Orban să diminueze influenţa pe scena politică a Jobbik, argumentând că este "ciudat" că ancheta privind activităţile lui Kovacs a început în anul 2009, iar cazul a fost făcut public abia în campania premergătoare scrutinului europarlamentar.
 
La rândul său, reprezentantul formaţiunii ecologiste LMP în această comisie, Bernadett Szel, a declarat că dovezile prezentate sunt convingătoare şi este evident că acuzaţiile la adresa eurodeputatului Bela Kovacs nu fac parte dintr-o eventuală conspiraţie, aşa cum a susţinut Gabor Vona, liderul Jobbik.
 
Presa maghiară a dezvăluit joi că eurodeputatul Bela Kovacs, care candidează din nou la europarlamentarele de duminică, este suspectat că ar fi agent al Moscovei, iar procurorul general al Ungariei i-a cerut preşedintelui Parlamentului European să-i ridice imunitatea pentru a putea fi anchetat.
 
Conform dosarului penal, el s-a întâlnit regulat cu diplomaţi ruşi şi a efectuat deplasări la Moscova în fiecare lună. De asemenea, Kovacs este căsătorit cu o femeie ce are cetăţenie dublă rusă şi austriacă şi este la rândul ei bănuită că a lucrat în trecut pentru KGB.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close