x close

Angela Merkel, profesoară de istorie la liceu. Cancelarul le-a vorbit elevilor despre Zidul Berlinului

de A.M.P    |    14 Aug 2013   •   09:03
Angela Merkel, profesoară de istorie la liceu. Cancelarul le-a vorbit elevilor despre Zidul Berlinului 482

Cancelarul german, Angela Merkel, a predat marţi o lecţie de istorie elevilor de la o şcoală, în ziua ce marchează începerea construcţiei Zidului Berlinului, informează EFE, citată de Agerpres.

Şefa executivului, care şi-a petrecut copilăria în fosta Germanie de Est, s-a prezentat la şcoala Heinrich-Schliemann din fostul sector estic al Berlinului. Respectând obiceiurile profesorilor, cancelarul şi-a început lecţia scriindu-şi numele pe tablă, şi-a susţinut prezentarea şi apoi a discutat cu elevii.

A fost prima apariţie publică a cancelarului după scurta sa vacanţă, ea fiind deja în campania electorală pentru alegerile de pe 22 septembrie. Prezenţa ei la această şcoală a fost actul cel mai notabil din manifestările dedicate zilei de 13 august 1961, atunci când locuitorii Berlinului s-au trezit de dimineaţă separaţi de tranşee şi garduri cu sârmă ghimpată. Apoi a urmat ridicarea efectivă a Zidului, pe linia cunoscută sub numele de 'fâşia morţii', aici pierzându-şi viaţa 136 de est-germani care, după construirea acestuia, au încercat să fugă în Vest.

Ceremonia oficială s-a desfăşurat La Bernauerstrasse, unul din punctele unde încă se mai păstrează o bucată din Zidul demolat în noiembrie 1989.

Citeşte mai multe despre:

Angela Merkel Zidul Berlinului Berlin Germania
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati