Antena 3 CNN Externe ATENTATUL TERORIST asupra troleibuzului din Volgograd, opera unui alt kamikaze. Bilanţ provizoriu: 14 MORŢI şi 28 de RĂNIŢI

ATENTATUL TERORIST asupra troleibuzului din Volgograd, opera unui alt kamikaze. Bilanţ provizoriu: 14 MORŢI şi 28 de RĂNIŢI

ATENTATUL TERORIST asupra troleibuzului din Volgograd, opera unui alt kamikaze. Bilanţ provizoriu: 14 MORŢI şi 28 de RĂNIŢI
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
30 Dec 2013   •   11:18
UPDATE 11.15- Atentatul comis luni dimineaţa într-un troleibuz la Volgograd, în sud-vestul Rusiei, este opera unui kamikaze şi pare să aibă legătură cu cel comis cu o zi înainte în gara centrală din oraş, au anunţat anchetatorii, citaţi de AFP.
   
Primele elemente ale anchetei privind acest atentat arată că "dispozitivul exploziv a fost declanşat de un kamikaze de sex masculin", a precizat comitetul de anchetă rus într-un comunicat.
   
Explozibilul folosit pentru atentat prezintă elemente "identice" cu cel folosit duminică, ceea ce "confirmă versiunea unei legături între cele două atentate", a adăugat acest organism.

Numărul morţilor a crescut la 14, iar cel al răniţilor la 28, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Sănătăţii, Oleg Salatai, citat de agenţiile ruse.


UPDATE 10.15 -
Bilanţul exploziei produse luni dimineaţă într-un troleibuz în oraşul Volgograd s-a ridicat la 12 morţi şi 28 de răniţi, a anunţat Ministerul rus al Sănătăţii, citat de agenţia Itar-Tass.
   
Două dintre persoanele rănite au murit la spital, ceea ce a ridicat bilanţul victimelor la 12. Potrivit ultimelor informaţii oferite de reprezentantul Ministerulul Sănătăţii, Oleg Salagai, alte 28 de persoane rănite a fost internate în spital.
   
Atacul de luni s-a produs la o oră de vârf pe una dintre cele mai aglomerate străzi ale oraşului. Numeroşi locuitori, care s-au adunat în spatele cordonului amplasat de poliţie la locul exploziei, susţin că în troleibuz se aflau mulţi elevi care mergeau la şcoală.


"A fost un zgomot puternic, apoi o lumină şi tot drumul era în fum. Trecătorii nu au înţeles ce s-a întâmplat, într-o primă fază. Dar apoi, când au văzut flăcările ieşind din troleibuz şi cadavrele victimelor în jur, au fost îngroziţi", a declarat una dintre martorele oculare, Polina.

Ştire iniţială 07.23
Zece persoane au murit pe loc în urma unei explozii produse luni dimineaţă într-un troleibuz din Volgograd, în sud-vestul Rusiei, unde un atentat sinucigaş a provocat moartea a 17 persoane, duminică, au anunţat agenţiile ruse, citate de AFP.

Comitetul de anchetă, care se ocupă de principalele investigaţii în Rusia, a anunţat imediat deschiderea unei anchete pentru "atentat terorist" şi "trafic de arme", a anunţat purtătorul de cuvânt al organismului, Vladimir Markin, pentru agenţiile ruse.
   
Markin anunţase anterior zece morţi, "potrivit datelor preliminare", confirmând un bilanţ oferit de reprezentanţii forţelor locale din Volgograd, oraş situat în apropiere de Caucazul rus instabil.
   
Zece persoane au fost rănite, potrivit unui bilanţ provizoriu întocmit de Ministerul local pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat purtătoarea de cuvânt a acestuia, Irina Gogoleva, pentru agenţia Interfax.
   
Explozia a avut loc la ora locală 08.23 (06.23 ora României), a precizat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă într-un comunicat.
   
Potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă, vehiculul a fost total distrus de explozie.
   
Duminică, un atentat atribuit unui kamikaze a provocat moartea a 17 persoane în gara aceluiaşi oraş, foarte frecventată la sfârşitul săptămânii, ce a reprezentat începutul sărbătorilor de iarnă pentru numeroşi ruşi.
   
Atentatul a intensificat temerile privind securitatea Jocurilor Olimpice de iarnă organizate în februarie la Soci, staţiune balneară situată la poalele Caucazului. Autorităţile regionale au anunţat că au ridicat nivelul alertei teroristei în regiunea Volgograd pentru următoarele 15 zile.
   
Rebeliunea islamistă încearcă să înfiinţeze un stat islamist în Caucazul de Nord, iar liderul său, Doku Umarov, inamicul numărul unu al Kremlinului, a făcut apel, în iulie, într-o înregistrare video la atacuri pentru a împiedica "prin toate mijloacele" desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Soci.

×
Subiecte în articol: atentat sinucigas Rusia atentat
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close