Antena 3 CNN Externe "Avioane RUSEŞTI ne survolează ţara". Ce spun oamenii lui Putin despre acest "incident"

"Avioane RUSEŞTI ne survolează ţara". Ce spun oamenii lui Putin despre acest "incident"

"Avioane RUSEŞTI ne survolează ţara". Ce spun oamenii lui Putin despre acest "incident"
de O.P.    |    30 Dec 2014   •   07:47

Statul Major al forţelor armate estone a anunţat luni că un avion militar rus, de tip An-72, a încălcat spaţiul aerian eston pe 25 decembrie, relatează agenţia RIA Novosti, în pagina electronică.

"Avionul de tip An-72 a intrat pe 25 decembrie în spaţiul aerian al Estoniei în zona Insulei Vaindloo", informează Statul Major.

Potrivit presei estone, Ministerul de Externe al Estoniei intenţionează să-l convoace marţi pe ambasadorul rus Iuri Merzleakov, pentru a-i înmâna o notă de protest în legătură cu acest incident.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a dezminţit luni seara informaţiile potrivit cărora un avion militar rus ar fi încălcat spaţiul aerian eston.

Potrivit ministerului rus, avionul de transport An-72 efectua o misiune planificată, deplasându-se din Sankt Petersburg spre regiunea Kaliningrad.

Avionul a zburat deasupra apelor neutre ale Mării Baltice în strictă conformitate cu normele internaţionale şi fără a încălca spaţiul aerian al Estoniei sau al unui alt stat, a declarat serviciul de presă al Ministerului.

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close