Antena 3 CNN Externe Avionul care s-a prăbuşit la Amsterdam a avut o traiectorie de cădere verticală

Avionul care s-a prăbuşit la Amsterdam a avut o traiectorie de cădere verticală

Avionul care s-a prăbuşit la Amsterdam a avut o traiectorie de cădere verticală
Sursa foto: accident aviatic
27 Feb 2009   •   16:12

Aeronava care s-a prăbuşit la Amsterdam în urmă cu două zile a avut o traictorie de cădere aproape de verticală fapt relevat de urma scurtă pe care a lăsat-o, susţin anchetatorii olandezi, citaţi de CNN.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului olandez pentru Siguranţa Transporturilor, viteza scăzută a provocat căderea subită a avionului.
"Pentru moment este prea devreme să facem speculaţii referitoare la cauzele accidentului. Zvonurile cu privire la defecţiuni ale motorului sunt premature", a precizat Fred Sanders.
"Viteza insuficientă ar putea avea mai multe cauze. Deocamdată nu ştim de ce s-a întâmplat asta, însă investigaţia se învârte în jurul acestei ipoteze", a mai menţionat oficialul olandez.
Un avion, aparţinând companiei turceşti Turkish Airlines, s-a prăbuşit, miercuri, pe Aeroportul Schiphol din Amsterdam. Avionul de tip Boeing 737 efectua o cursă dinspre Istanbul şi s-a prăbuşit în momentul în care se efectua manevra de aterizare. Nouă persoane au murit şi peste 60 au fost rănite în urma accidentului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: avion Amsterdam turkish airlines
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close