Antena 3 CNN Externe Boris Nadezhdin, contestatarul lui Vladimir Putin, anunță că i s-a respins candidatura la alegerile prezidențiale din Rusia. Motivele invocate de Comisia electorală

Boris Nadezhdin, contestatarul lui Vladimir Putin, anunță că i s-a respins candidatura la alegerile prezidențiale din Rusia. Motivele invocate de Comisia electorală

Comisia electorală din Rusia a respins candidatura contestatarului anti-război Boris Nadejdin, la scrutinul prezidențial de luna viitoare, a anunțat acesta pe rețelele de socializare.

Boris Nadezhdin, contestatarul lui Vladimir Putin, anunță că i s-a respins candidatura la alegerile prezidențiale din Rusia. Motivele invocate de Comisia electorală
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    08 Feb 2024   •   12:16

Boris Nadezhdin a fost relativ critic față de războiul pe scară largă al lui Vladimir Putin în Ucraina, în condițiile în care în Rusia au fost tolerate puține voci disidente.

Acesta a prezentat joi, 8 februarie, semnăturile strânse pentru candidatura sa la alegerile prezidențiale din 17 martie, din Rusia, în fața Comisiei electorale.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea imagini cu Boris Nadezhdin în fața Comisiei electorale.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

El a încercat să conteste afirmațiile comisiei electorale potrivit cărora peste 15% din semnăturile pe care le-a depus odată cu candidatura sa erau neconforme, dar spune că apelul său fost respins.

Refuzând să renunțe, Nadejdin a declarat pe rețelele de socializare că va contesta decizia la Curtea Supremă a Rusiei.

"Am strâns peste 200.000 de semnături în toată Rusia. Am desfășurat colectarea în mod deschis și onest", a transmis acesta, potrivit BBC.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close