Antena 3 CNN Externe Alegeri prezidențiale strânse în Austria. Van der Bellen - 50,3%, Hofer - 49,7%

Alegeri prezidențiale strânse în Austria. Van der Bellen - 50,3%, Hofer - 49,7%

Alegeri prezidențiale strânse în Austria. Van der Bellen - 50,3%, Hofer - 49,7%
Sursa foto: Foto: www.facebook.com
de M.Z.    |    23 Mai 2016   •   18:50

UPDATE 18.50 - După numărarea voturilor prin corespondență exprimate la alegerile prezidențiale de duminică din Austria, candidatul de extremă-dreapta Norbert Hofer a obținut 49,7% din voturi, în timp ce contracandidatul său, ecologistul Alexander van der Bellen, a primit 50,3% din voturi, a informat luni Ministerul de Interne austriac, citat de Reuters, potrivit agerpres.ro.

De altfel, chiar înainte de anunțarea oficială a rezultatelor, Hofer și-a recunoscut înfrângerea într-o postare pe Facebook. ”Evident că sunt foarte trist astăzi. Mi-ar fi plăcut să veghez asupra acestei minunate țări în calitate de președinte”, a scris pe contul său de Facebook politicianul în vârstă de 45 de ani, care intrase în cursă în calitate de favorit, după ce câștigase, în aprilie, primul tur al scrutinului prezidențial.

----------------------------

Știrea inițială 17.42

Candidatul ecologist Alexander Van der Bellen a câştigat alegerile prezidenţiale de duminică din Austria, informează luni presa austriacă şi BBC, citate de Reuters, potrivit agerpres.ro

Institutele de sondare prognozau un scor de 50-50% între Van der Bellen şi reprezentantul extremei drepte, Norbert Hofer, cu un avantaj de mai puţin de 3.000 de voturi pentru Van der Bellen. 

Acesta este cel mai strâns scrutin din istoria ţării. 

×
Subiecte în articol: Austria alegeri prezidentiale
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close