Antena 3 CNN Externe Prima cursă de clătite organizată în Catedrala din Canterbury | Participanții au aruncat clătitele în aer până la linia de sosire

Prima cursă de clătite organizată în Catedrala din Canterbury | Participanții au aruncat clătitele în aer până la linia de sosire

Catedrala din Canterbury a organizat prima cursă cu clătite din secolul al XXI-lea, care s-a desfășurat marți, de Lăsata Secului pentru catolici.

Prima cursă de clătite organizată în Catedrala din Canterbury | Participanții au aruncat clătitele în aer până la linia de sosire
Sursa foto: Profimedia
de Roxana Mihăiescu    |    13 Feb 2024   •   23:22

Evenimentul gratuit a fost deschis publicului, care a avut ocazia să participe la această competiție unică și să primească chiar și medalii.

Membrii publicului au fost invitaţi în incinta catedralei pentru a asista la cursa de clătite.

La eveniment au participat angajaţii Catedralei din Canterbury, inclusiv vicarul acesteia, reverendul David Monteith.

Competiția a implicat o alergare rapidă către linia de sosire, în timp ce participanții trebuiau să arunce clătitele în aer și să le întoarcă cu pricepere.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vizualiza imagini de la competiția care s-a desfășurat în interiorul catedralei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cel care a câștigat cursa pentru clerici a fost funcționarul laic David Wilcock, urmat de preotul canonic precentor, reverendul Wendy Dalrymple.

Vicarul David Monteith a spus că: ”Astăzi este Lăsata Secului… Aşadar, în această zi consumăm toate bunătăţile rămase în frigider,  şi de aceea mâncăm clătite”.

Iubitorii acestui desert au putut să-și rezerve chiar și locuri în studioul comunitar al catedralei pentru a gusta câteva clătite proaspete, pregătite de bucătari profesioniști.

Angajații au menționat că este prima dată când o astfel de competiție a fost organizată în Catedrala din Canterbury, în secolul al XXI-lea, notează Agerpres.

 

 

 

 

×
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close