Antena 3 CNN Externe Ce spune Barack Obama despre o eventuală intervenţie americană în Siria

Ce spune Barack Obama despre o eventuală intervenţie americană în Siria

Ce spune Barack Obama despre o eventuală intervenţie americană în Siria
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Iun 2013   •   12:25

Liderul american Barack Obama şi-a exprimat luni scepticismul în legătură cu orice acţiune militară americană majoră în Siria, relatează AFP.

"Dacă creezi o zonă de excludere aeriană, este posibil să nu rezolvi problema în interiorul acestei zone", a precizat Obama în cadrul unui interviu înregistrat duminică la Casa Albă înainte de plecarea sa la summitul G8 în Irlanda de Nord.

"Este dificil să înţelegi complexitatea situaţiei şi modul în care nu ar trebui să ne precipităm într-un război în Orientul Mijlociu", a subliniat preşedintele american.

"Am spus că voi spori susţinerea atât a opoziţiei politice, cât şi a celei militare. Nu am precizat exact ceea ce vom face şi nu o voi face în această emisiune", a avertizat Obama.

Obama şi-a exprimat îndoiala faţă de o răsturnare a situaţiei pe teren cu ajutorul unor "arme antielicopter sau atitanc" livrate de Washington.

Barack Obama se află de mai multe luni sub presiunea unor congresmeni republicani, dar şi a unor oficiali de rang înalt din cadrul administraţiei sale, să furnizeze un ajutor de tip letal rebeliunii siriene.

SUA se limitează, pentru moment, la un ajutor de tip neletal în valoare de 250 de milioane de dolari.



×
Subiecte în articol: Barack Obama Siria razboi siria
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close