Antena 3 CNN Externe China a acuzat Statele Unite ale Americii că „stârnește panică” în privința epidemiei de coronavirus

China a acuzat Statele Unite ale Americii că „stârnește panică” în privința epidemiei de coronavirus

Guvernul chinez a acuzat Statele Unite ale Americii de „răspândire a fricii și stârnirea unei stări de panică” în privința epidemiei de coronavirus, în urma măsurilor luate de guvernul american, conform BBC.

China a acuzat Statele Unite ale Americii că „stârnește panică” în privința epidemiei de coronavirus
03 Feb 2020   •   18:14

Acuzțiile vin în urma decizei Statelor Unite de a declara stare de alertă și interzicerea intrării în țară a celor care au vizitat China în ultimele două săptămâni.

Guvernul chinez este de părere că aceste măsuri nu fac altceva decât să stârnească o stare de panică, în loc de a oferi ajutor și a liniști populația. SUA a fost prima țară care a interzis intrarea celor care au călătorit în China, precum și prima care și-a retras de îndată cetățenii din zonele afectate. 

În momentul de față s-au înregistrat mai mult de 17,000 de pacienți infectați cu coronavirus în China și 362 de morți. 

În afara Chinei s-au înregistrat 150 de cazuri în 24 de țări și un deces în Filipine. 

Virusul provoacă infecții respiratorii acute, iar primul simptom pare a fi febra. Cercetătorii chinezi sunt de părere că virusul a pornit de la lilieci.  

Orice cetățean american care revine în Statele Unite din provincia Hubei, unde se află orașul Wuhan, va fi ținut în carantină 14 zile. 

×
Subiecte în articol: coronavirus China SUA
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close