Antena 3 CNN Externe CIA: Războiul civil din Siria, principala ameninţare la adresa Statelor Unite

CIA: Războiul civil din Siria, principala ameninţare la adresa Statelor Unite

CIA: Războiul civil din Siria, principala ameninţare la adresa Statelor Unite
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    07 Aug 2013   •   20:23
Războiul civil din Siria reprezintă principala ameninţare la adresa securităţii Statelor Unite, a atras atenţia directorul adjunct al CIA, Michael Morell, într-un interviu acordat publicaţiei Wall Street Journal.
 
"Situaţia din Siria este principala ameninţare la adresa securităţii Statelor Unite. De altfel, criza din Siria este cea mai mare problemă globală actuală, din cauza modului în care evoluează", a declarat Michael Morell, care va părăsi Agenţia Centrală de Informaţii din SUA după 33 de ani de activitate, informează Mediafax.
 
Morell a explicat că din ce în ce mai mulţi combatanţi islamişti merg în Siria, iar ţara riscă să devină un nou fief al reţelei teroriste Al-Qaeda.

Adjunctul CIA a mai menţionat, printre alte ameninţări la adresa securităţii SUA, şi Iranul, reţeaua teroristă Al-Qaeda, Coreea de Nord şi atacurile cibernetice.
 
Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi un conflict armat între forţele insurgente ale opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar Al-Assad. Bilanţul confruntărilor este, potrivit estimărilor ONU, de cel puţin 100.000 de morţi.



 

×
Subiecte în articol: razboi siria SUA CIA
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close