Antena 3 CNN Externe Conservator englez: Plătim pentru a salva o monedă pe care nici măcar nu am adoptat-o

Conservator englez: Plătim pentru a salva o monedă pe care nici măcar nu am adoptat-o

Conservator englez: Plătim pentru a salva o monedă pe care nici măcar nu am adoptat-o
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
22 Oct 2011   •   17:47

Cu o zi înainte de dezbateri în Parlament, în legătură cu organizarea unui referendum naţional, un grup de conservatori britanici cer părăsirea Marii Britanii din UE.

Douglas Carswell, un parlamentar conservator din Marea Britanie, a declarat, pentru Russia Today, că există mai multe motive pentru care Marea Britanie ar trebui să facă acest lucru:

„Marea Britanie suportă nişte costuri masive, cheltuie miliarde de lire sterline pentru a salva o monedă pe care nici măcar nu a adoptat-o. Dar nu este vorba doar despre economie, este vorba despre democraţie”, a explicat Carswell.

„A trecut prea mult timp în care elitele politice au avut dreptul de a decide. Dacă trăim în democraţie, cu siguranţă trebuie să avem încredere în populaţie. Oameni trebuie să aibă un cuvânt de spus – ar trebui să stăm în Uniunea Europeană sau ar trebui să renegociem fundamental poziţia noastră în Uniunea Europeană? Este momentul să purtăm această discuţie şi să avem şi o dezbatere publică pe acest subiect”, a adăugat conservatorul.

Ideea părăsirii zonei Euro a Marii Britanii se bucură de succes printre britanici, dar mulţi politicieni, printre care şi premierul David Cameron, se opun acesteia.



×
Subiecte în articol: Marea Britanie zona euro UE
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close