Antena 3 CNN Externe Copil cu ochii în lacrimi, abandonat de traficanţii de migranţi, găsit la graniţa dintre SUA şi Mexic

Copil cu ochii în lacrimi, abandonat de traficanţii de migranţi, găsit la graniţa dintre SUA şi Mexic

Un copil cu ochii în lacrimi, abandonat de traficanţii de migranţi la graniţa dintre SUA şi Mexic, a fost găsit de poliţiştii de frontieră în timp ce mergea singur prin deşert.

Copil cu ochii în lacrimi, abandonat de traficanţii de migranţi, găsit la graniţa dintre SUA şi Mexic
Sursa foto: US Customs and Border Protection
de Alin Tarnovschi    |    07 Apr 2021   •   13:58

Momentul emoţionant a fost filmat cu un bodycam aflat pe uniforma poliţistului american care l-a găsit pe copilul care plângea şi mergea singur prin deşert, după ce fusese abandonat de grupul din care făcea parte şi care trecuse ilegal graniţa în SUA.

Copilul a fost găsit de un echipaj al Poliţiei de Frontieră, în Texas.

Pe imagini, copilul poate fi văzut în timp ce merge singur prin deşert, iar când vede maşina de Poliţie se apropie şi cu ochii în lacrimi îi explică poliţistului ce s-a întâmplat.

"Eram cu un grup, dar m-au abandonat şi nu mai ştiu unde sunt. Am rămas singur şi mi-e frică să nu fiu răpit", a explicat copilul.

Copilul filmat de poliţistul de frontieră este unul dintre sutele de copii care trec ilegal graniţa dintre SUA şi Mexic în fiecare zi.

Potrivit unor date statistice guvernamentale, aproximativ 171.000 de migranţi au fost prinşi de autorităţile americane în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa doar în luna martie - cel mai mare număr înregistrat într-o lună în ultimele două decenii.

Printre aceştia se numără şi aproximativ 19.000 de copii singuri.

×
Subiecte în articol: SUA Mexic
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close