Antena 3 CNN Externe Copila de 14 ani pentru care se roagă milioane de oameni. Unul din cei mai importanţi oameni din stat a făcut o declaraţie uimitoare

Copila de 14 ani pentru care se roagă milioane de oameni. Unul din cei mai importanţi oameni din stat a făcut o declaraţie uimitoare

Copila de 14 ani pentru care se roagă milioane de oameni. Unul din cei mai importanţi oameni din stat a făcut o declaraţie uimitoare
Sursa foto: Foto: The Guardian
de O.P.    |    17 Oct 2012   •   06:08
Ministrul pakistanez de Interne oferă o recompensă de un milion de dolari pentru a-i prinde pe cei care au incercat sa o ucidă pe Malala, o adolescentă ce milita pentru dreptul fetelor la educaţie.

Deşi se află în acest moment într-un spital din Marea Britanie, fata nu este în siguranţă. Două persoane au fost arestate după ce au pretins că sunt rudele fetei pentru a o putea vizita în spital. Ministrul pakistanez de Interne le-a vizitat, ieri, pe fetele rănite în atacul lansat asupra Malalei, adolescenta de 14 ani, ce a fost ţinta talibanilor. Oficialii de la Islamabad au hotărât să pună o recompensă pe capul purtătorului de cuvânt al grupării care a revendicat atentatul.

REHMAN MALIK, ministrul pakistanez de Interne: "Am pus o recompensă de aproximativ un milion de dolari pe capul lui Ehsanullah Ehsan. Oricine îl prinde va primi această sumă. Oricine oferă informaţii despre acesta, va primi cea mai înaltă distincţie a ţării. Trebuie să scăpăm de aceşti terorişti!"

La acest moment, adolescenta se află într-un spital din Marea Britanie, unde luptă pentru viaţa sa. Autorităţile o păzesc cu foarte mare stricteţe, întrucât talibanii au declarat că vor lansa un nou atac asupra ei.

Între timp, una dintre fetele rănite în cadrul atacului ce o viza pe Malala a vorbit cu reporterii CNN.

Malala a luptat pentru dreptul la educaţie a fetelor din Pakistan în ultimii trei ani, fapt ce i-a înfuriat pe talibani. Tensiunile au culminat, săptămâna trecută, când adolescenta a fost rănită de două gloanţe: unul în cap şi altul în umăr, în urma unui atentat.

×
Subiecte în articol: Malala Yousafzai
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close