Antena 3 CNN Externe De ce nu poartă Prințul Harry ținută militară la înmormântarea Reginei, deși la "Priveghiul prinților" i s-a permis acest lucru

De ce nu poartă Prințul Harry ținută militară la înmormântarea Reginei, deși la "Priveghiul prinților" i s-a permis acest lucru

Prințul Harry a ajuns, în urmă cu puțin timp, la catedrala Westminster Abbey. Acesta este îmbrăcat în civil și nu în uniforma militară.

De ce nu poartă Prințul Harry ținută militară la înmormântarea Reginei, deși la "Priveghiul prinților" i s-a permis acest lucru
Sursa foto: Getty Images | Tristan Fewings / Stringer
de Mia Lungu    |    19 Sep 2022   •   13:22

Ana Iorga a explicat, la Antena 3, de ce Prințul Harry nu a fost îmbrăcat astăzi în uniformă, deși la "Priveghiul prinților" i s-a permis acest lucru.

El și prințul Andrew vor fi singurii care trebuie să respecte protocolul care le interzice ținuta militară, astăzi.

"I s-a permis, la Priveghiul prinților, să poarte uniformă, însă el, renunțând să-și asume rolurile de membru activ al familiei regale, nu mai are dreptul să poarte uniformă. S-au făcut anumite concesii. Asta arată o căldura, apropiere, prietenie, însă iată că nu și astăzi. Astăzi era foarte important.

Pentru că am vorbit de ținute, aș vrea să adaug ținuta domnilor. S-a vorbit foarte mult despre faptul că negru nu este predominant. Domnii poartă morning coat, acea jachetă mai lungă cu pantaloni gri. Este ținuta de ceremonial, ținută foarte formală, însă de zi, pe care o vedem și la căsătoriile regale.", a explicat Ana Iorga.

Purtătorul de cuvânt al Ducele de Sussex a declarat că acesta "va purta un costum de dimineață în timpul evenimentelor în onoarea bunicii sale".

Harry și Andrew sunt singurii dintre copiii și nepoții Reginei care au luptat într-un război.
 

×
Subiecte în articol: printul Harry
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close