x close

Declaraţia care pune la punct Germania: "DISTRUG Europa cu austeritatea lor. Să nu dea lecţii altora!"

de A.M.P    |    06 Iul 2015   •   19:57
Declaraţia care pune la punct Germania: "DISTRUG Europa cu austeritatea lor. Să nu dea lecţii altora!" 482 Foto: Agerpres/EPA

Conservatorii germani sunt pe cale să distrugă Europa cu angajamentul lor privind politicile de austeritate, a afirmat celebrul economist francez Thomas Piketty, într-un interviu pentru publicaţia germană Zeit Online, unde a comentat situaţia din Grecia, scrie The Independent.

"Îmi e teamă că aceşti conservatori, în special cei din Germania, sunt pe cale să distrugă Europa şi ideea de Uniune Europeană, tocmai prin eşecul lor de a-şi aminti istoria", a spus Piketty, subliniind că Germania este singura ţară care nu şi-a plătit niciodată datoriile externe. 

"Ce m-a frapat atunci când scriam este că Germania este cu adevărat chiar singurul exemplu de stat care nu şi-a plătit niciodată datoria externă", a mai spus Piketty, arătând că germanilor le lipseşte legitimitatea de a da lecţii altora.

Thomas Piketty este directorul ştiinţific al Şcolii de Înalte Studii în Ştiinţele Sociale şi profesor la Şcoala de Economie din Paris, precum şi autorul a numeroase studii de istorie şi teorie, pentru care a primit, în 2013, Premiul Yrjö Janhsson din partea Asociaţiei Economice Europene.

Citeşte mai multe despre:

Germania Grecia
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati