Antena 3 CNN Externe Despre criza din Grecia: Rusia "înţelege bine" politica lui Tsipras şi speră ca UE va evita un ''scenariu cu consecinţe nefaste''

Despre criza din Grecia: Rusia "înţelege bine" politica lui Tsipras şi speră ca UE va evita un ''scenariu cu consecinţe nefaste''

Despre criza din Grecia: Rusia "înţelege bine" politica lui Tsipras şi speră ca UE va evita un ''scenariu cu consecinţe nefaste''
Sursa foto: Foto: AGERPRES
29 Iun 2015   •   21:08

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, ''înţelege bine'' politica premierului grec Alexis Tsipras şi speră că Uniunea Europeană va evita în Grecia un ''scenariu cu consecinţe nefaste'', a anunţat luni Ministerul rus de Externe într-un comunicat citat de AFP.

Difuzarea acestui comunicat survine unei conversaţii telefonice avute de Lavrov cu omologul său grec, Nikos Kotzias, discuţie despre care MAE rus afirmă că a fost iniţiată de acesta din urmă.

Pe lângă criza generată de întreruperea negocierilor dintre Grecia şi creditorii ei internaţionali după ce premierul Alexis Tsipras a convocat un referendum prin care populaţia va decide duminică aprobarea sau respingerea acordului propus de aceşti creditori, cei doi miniştri au vorbit şi despre ''perspectivele de dezvoltare a relaţiilor bilaterale'', se mai menţionează în text.

După ce partidul său Syriza (stânga radicală) a câştigat alegerile legislative din luna ianuarie, premierul Alexis Tsipras a dus o politică de apropiere faţă de Moscova, ajungând să fie caracterizat de unii analişti drept calul troian al Rusiei în Europa.

Tsipras a efectuat două vizite oficiale în Rusia, ultima pe 19 iunie la Forumul economic internaţional de la Sankt Petersburg, semnând cu această ocazie un acord pentru extinderea gazoductului Turkish Stream pe teritoriul Greciei, cu ajutorul unei finanţări de circa două miliarde de euro oferite de Rusia. În întrevederea avută atunci cu preşedintele Vladimir Putin, premierul grec a subliniat că acest acord deschide calea unor ''vaste posibilităţi de cooperare'' între Grecia şi Rusia.




×
Subiecte în articol: Grecia Rusia
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close