Antena 3 CNN Externe Diaspora Student român în Amsterdam, nevoit să facă sacrificii pentru a putea plăti chiria: ”Îmi place să ies, dar nu am făcut asta în ultimele luni” | Suma uriașă pe care o plătește pentru garsoniera închiriată

Student român în Amsterdam, nevoit să facă sacrificii pentru a putea plăti chiria: ”Îmi place să ies, dar nu am făcut asta în ultimele luni” | Suma uriașă pe care o plătește pentru garsoniera închiriată

Un student român a închiriat o garsonieră într-un campus universitar din Amsterdam, pentru care plătește o chirie exorbitantă. Tânărul se află acum în situația în care nu-și mai permite să iasă în oraș, din cauza cheltuielilor mult prea mari, iar viața socială îi este afectată.

Student român în Amsterdam, nevoit să facă sacrificii pentru a putea plăti chiria: ”Îmi place să ies, dar nu am făcut asta în ultimele luni” | Suma uriașă pe care o plătește pentru garsoniera închiriată
Sursa foto: Gettyimages
de Georgiana Adam    |    11 Mar 2024   •   22:20

Cristian Iacob are 21 de ani și studiază la o universitate din Amsterdam.Tânărul a povestit în cadrul unui reportaj realizat de publicația locală Het Parool, dedicat studenților străini din Amsterdam, despre stilul de viață pe care îl are departe de casă.

Tânărul a mărturisit că a închiriat o garsonieră de 27 de metri pătrați cu 1.054 de euro, sumă în care intră și serviciile și utilitățile. 

În medie, o cameră pentru studenții din Amsterdam se închiriază cu 948 de euro.

Garsoniera are două mese de fiecare parte a ferestrei care are vedere spre stația de metrou Bullewijk, din cartierul Zuidoost.

La o masă, tânărul student român își face lucrările pentru cursuri, iar la cealaltă mănâncă.

Între mese, spațiul este extrem de mic, aproximativ de un metru. Încăperea fiind mică, studentul român se declară nu foarte mulțumit de condiții și spune că piața imobiliară în Olanda este foarte scumpă.

”Nu știu unde se duce exact suma pentru servicii, pentru că managerul complexului chiar face minim. De exemplu, uscătorul a fost stricat săptămâni întregi”, a spus Cristian, noteză Het Parool.

Pentru a face față cheltuielilor, Cristian face sacrificii. A renunțat să mai iasă în oraș, iar atunci când alege să o facă are grijă să-și gestioneze banii.

”Îmi place să ies, dar nu am făcut asta în ultimele luni. Dacă merg totuși undeva, nu comand băuturi”, spune tânărul român.

Din acest motiv, viața socială îi este afectată, iar acest lucru îl face să se simtă singur.

”La urma urmei, este un complex studențesc. Uneori mă simt un pic singur”. Cunoaște un singur vecin, pe holul cu ​​zeci de uși albe.

Părinții îi trimit lunar bani pentru plata chiriei, dar Cristian spune că în continuare își caută un alt spațiu în care să se mute.

×
Subiecte în articol: cristian iacob student Amsterdam garsoniera
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close