Antena 3 CNN Externe Diaspora Moldovenii ar putea călători în România fără vize din luna mai

Moldovenii ar putea călători în România fără vize din luna mai

Moldovenii ar putea călători în România fără vize din luna mai
26 Feb 2014   •   14:57

Parlamentul European votează, joi, propunerea legislativă privind ridicarea vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova şi, dacă nu vor apărea "accidente" pe parcurs, moldovenii ar putea călători în Spaţiul Schengen fără vize încă de la jumătatea lunii mai.
   
După votul din Comisia LIBE din 12 februarie, votul de joi ar trebui să fie o simplă formalitate, în condiţiile în care există sprijinul principalelor grupuri politice din Parlamentul European.
   
Referitor la moldovenii care primesc cetăţenie română, Fajon a recunoscut că este "o chestiune sensibilă" la nivel european, dar consideră că este "o situaţie specială", dat fiind faptul că este vorba despre o recăpătare a cetăţeniei române în cazul multor moldoveni şi nu se poate face comparaţie cu cazul Maltei, care acordă cetăţenie oricui pentru o anumită sumă de bani investită în ţară.
   
Pe de altă parte, europarlamentarul social-democrat a condamnat recentele declaraţii ale preşedintelui Traian Bãsescu referitor la unirea Republicii Moldova cu România.

După votul de joi va urma acordul Consiliului în aprilie şi apoi publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. La 20 de zile după publicare, decizia de ridicare a vizelor va intra în vigoare.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close