Antena 3 CNN Externe Diaspora Român reținut și expulzat din Republica Moldova

Român reținut și expulzat din Republica Moldova

Român reținut și expulzat din Republica Moldova
Sursa foto: foto: Pixabay.com
02 Oct 2018   •   12:30

Activistul unionist român George Simion, liderul Acțiunii 2012, a fost reținut și expulzat din Republica Moldova, fiindu-i interzis accesul în țara vecină timp de 5 ani, se arată într-un comunicat al Asociației ”Unirea-Odip”, citat de Radio Chișinău.

Asociația arată că George Simion a fost reținut luni seară de câțiva angajați ai Biroului de Migrație și Azil, în timp ce se pregătea să plece în România.

Informația a fost confirmată de președintele 'Unirea-Odip', Vlad Bilețchi, care a precizat că se afla lângă George Simion în momentul reținerii acestuia. Bilețchi a mai precizat că Simion a fost urcat într-o mașină cu numere de înmatriculare civile și a fost transportat spre frontiera cu România.

Liderul Acțiunii 2012 a venit, luni, în Republica Moldova, după ultima sa interdicție care i-a fost aplicată pe 28 august, pentru 30 de zile, pentru că împreună cu alți unioniști români ar fi forțat intrarea în Republica Moldova cu ocazia unei acțiuni de marcare a centenarului Unirii din 1918. Simon a stat la Chișinău câteva ore.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close