Antena 3 CNN Externe Diaspora Sprijin financiar pentru românii stabiliți în Italia. Suma pe care o primesc lunar cei cu venituri mici

Sprijin financiar pentru românii stabiliți în Italia. Suma pe care o primesc lunar cei cu venituri mici

În 2024, românii care sunt stabiliți în Italia și au venituri scăzute vor primi mai multe ajutoare sociale din partea statului.

Sprijin financiar pentru românii stabiliți în Italia. Suma pe care o primesc lunar cei cu venituri mici
Sursa foto: Profimedia Images
de Roxana Mihăiescu    |    10 Ian 2024   •   14:27

Anul 2024 aduce o perspectivă pozitivă asupra măsurilor financiare și bonusurilor introduse în Italia, special destinate familiilor cu venituri scăzute, măsuri menite să ofere sprijin în diverse aspecte ale vieții cotidiene.

Unul dintre programe este ”Assegno unico e universale”, unde peste cinci milioane de familii, cu venituri reduse beneficiază de un ajutor lunar de până la 199,40 euro pentru fiecare copil minor.

Mai mult decât atât, românii din Italia pot beneficia de bonusul social pentru gaz și electricitate, prin intermediul programului  ”Assegno di inclusione”. În acest caz, persoanele stabilite în Italia și au venituri mici primesc reduceri la facturi pentru familiile cu venituri mai mici.

Citește și: Fenomenul șomajului invizibil, tot mai prezent în România. Cât așteaptă în medie un român pentru a fi angajat din nou

Noul program ”Assegno di inclusione” înlocuiește parțial ”Reddito di Cittadinanza”. Este destinat familiilor considerate ”non occupabili” (fără ocupație), oferind un sprijin anual de până la 6.000 euro, care poate crește în cazul persoanelor în vârstă sau cu dizabilități.

În plus, a fost introdus un suport de formare și de muncă de 350 euro lunar pentru cei cu un loc de muncă, dar cu un prag Isee de maxim 6.000 euro.

De asemenea, a fost prelungit și programul Carta acquisti, unde persoanele cu venituri mici beneficiază de un card social de 80 euro la fiecare două luni, care este utilizabil pentru cumpărături și facturi, notează RoItalianul.

Programul este destinat persoanelor cu vârsta peste 65 de ani sau părinților cu copii sub trei ani.

 

×
Subiecte în articol: Italia romani ajutoare financiare
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close