Antena 3 CNN Externe Diaspora Român mort în atacurile armate din Hanau, Germania

Român mort în atacurile armate din Hanau, Germania

Una dintre victimele atacurilor din Germania este un român. Potrivit autorităților germane, cele nouă persoane ucise în cele două atacuri aveau între 21 și 44 de ani, printre ei numărându-se emigranți din România, Turcia, Bosnia și Bulgaria.

Român mort în atacurile armate din Hanau, Germania
20 Feb 2020   •   17:33

Identitatea românului nu a fost deocamdată făcută publică. Potrivit unor surse media din Germania, ar fi vorba despre o româncă în vârstă de 35 de ani. Informația nu a fost confirmată.

Potrivit zeit.de, atacatorul avea 43 de ani și se numea Tobias R. și nu s-ar fi aflat în vizorul poliției și nici nu era cunoscut ca fiind rasist sau xenofob. 

Atacurile armate comise miercuri seara în oraşul german Hanau s-au soldat cu nouă morţi şi mai mulţi răniţi, fiind anchetate ca acţiuni teroriste, după cum a declarat joi ministrul de interne al landului Hessa, Peter Beuth.

Parchetul federal însărcinat cu antiterorismul s-a autosesizat în anchetă şi "dispune de elemente de sprijin pentru o motivaţie xenofobă", a anunţat un purtător de cuvânt al Parchetului, conform AFP.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, o scrisoare-confesiune şi o înregistrare video au fost găsite, după ce poliţia a anunţat în jurul orei locale 06:00 că l-au descoperit mort pe presupusul autor al atacurilor într-un apartament, alături de o altă persoană decedată, care ar fi mama sa, în vârstă de 72 de ani. 

×
Subiecte în articol: atac atentat Germania
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close