Antena 3 Externe Documentul SECRET semnat de cel mai puternic conducător al lumii. Ce se poate întâmpla cu războiul din Siria

Documentul SECRET semnat de cel mai puternic conducător al lumii. Ce se poate întâmpla cu războiul din Siria

de O.P.    |    02 Aug 2012   •   07:52
Documentul SECRET semnat de cel mai puternic conducător al lumii. Ce se poate întâmpla cu războiul din Siria

Preşedintele american Barack Obama a semnat un document secret autorizând acordarea unui ajutor american rebelilor sirieni care încearcă să îndepărteze regimul lui Bashar al-Assad, au anunţat posturi de televiziune americane miercuri, relatează AFP.
  
Directiva este inclusă într-o "conclusion" - un instrument care permite serviciilor secrete americane (CIA) să acţioneze clandestin, au anunţat NBC şi CNN, citând surse neidentificate.
  
Oficiali de la Casa Albă au refiuat să comenteze aceste informaţii, dar nu au exclus în mod explicit ideea că Washingtonul ar oferi forţelor anti-al-Assad mai multă susţinere în domeniul informaţiilor decât s-a admis anterior în mod oficial.
  
Washingtonul a anunţat anterior că Statele Unite oferă o asistenţă medicală şi logistică rebelilor sirieni, dar că refuză să le furnizeze arme, avertizând că o "înarmare" suplimentară a conflictului ar fi contraproductivă.
  
Aceste informaţii asupra unei relaţii mai strânse între Statele Unite şi rebelii sirieni apare în contextul în care confruntările violente par să se apropie de o încheiere în Siria, unde confruntările armate dintre Guvern şi forţele opoziţiei devastează Damascul şi Alepul.
  
Ele coincid totodată cu o creştere a presiunii politice asupra Casei Albe pentru ca să ofere mai multă susţinere opoziţiei siriene, în pofida reticenţei Statelor Unite de a se angaja mai direct într-un nou război în Orientul Mijlociu.
  
Obama a purtat luni o discuţie la telefon cu premierul turc Recep Tayyip Erdogan, iar cei doi lideri şi-au exprimat acordul în vederea "accelerării tranziţiei politice din Siria", a declarat Casa Albă.
  
Acest lucru ar "implica plecarea lui Bashar al-Assad (de la putere) şi ar răspunde cerinţelor legitime ale poporului sirian", se arăta într-un comunicat.

×
Subiecte în articol: razboi siria razboi civil siria

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close