Antena 3 CNN Externe Drone suspecte deasupra cazărmilor din Germania, unde ucrainenii se antrenează pe tancuri Leopard. Motivul pentru care niciuna nu a fost doborâtă

Drone suspecte deasupra cazărmilor din Germania, unde ucrainenii se antrenează pe tancuri Leopard. Motivul pentru care niciuna nu a fost doborâtă

Drone neidentificate au fost observate în Germania deasupra terenurilor de antrenament și a cazărmilor unde sunt antrenați soldați ucraineni.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Ian 2024   •   10:06

Fenomenul durează de cel puțin un an iar, până în prezent, autoritățile nu par să fi găsit o modalitate de a-l contracara.

"Dronele sunt reperate în mod regulat deasupra terenului de antrenament militar Klitsch, unde Bundeswehr-ul (armata germană, n.r.) instruiește ucraineni pe tancuri Leopard 1. La alte baze, mai multe drone au fost semnalate în spațiul aerian în același timp", a declarat Markus Faber, membru al Comisiei pentru Apărare din Bundestag (parlamentul german, n.r.).

Potrivit acestui parlamentar, dronele sunt un "indiciu clar" al spionajului rusesc.

"Există o întârziere uriașă în ceea ce privește dronele. Un lucru este clar: armata noastră are nevoie de dispozitive de bruiaj moderne. Avem nevoie de rezultatele activității grupului de lucru (constituit pentru a contracara dronele, n.r.) în următoarele câteva luni", a adăugat Markus Faber.

Purtător de cuvânt: Dronele nu au fost doborâte pentru că sunt necesare discuții cu Ministerul de Interne

Ministerul german al Apărării a precizat că niciuna dintre dronele suspecte nu a fost doborâtă.

Nils Hilmer, purtătorul de cuvânt al instituției, a explicat că este necesar să se discute mai întâi cu Ministerul german de Interne cu privire la modalitățile de contracarare și la dispozitive de protecție care ar putea fi achiziționate în acest scop.

Acest scandal cu implicații de securitate vine în contextul atacurilor recente și masive efectuate de Rusia în Ucraina cu rachete și drone.

Președintele Comisiei de apărare din Bundestag, Marie-Agnes Straka-Zimmermann, a cerut ca Germania să trimită Ucrainei rachete Taurus cu rază lungă de acțiune, însă guvernul de la Berlin refuză, momentan, să dea curs acestei solicitări.

Sursa: Ukrainska Pravda

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close