Antena 3 CNN Externe Echipele de salvare din România au ajuns în Turcia şi au început să construiască baza de operaţiuni

Echipele de salvare din România au ajuns în Turcia şi au început să construiască baza de operaţiuni

Salvatorii români au ajuns în Turcia şi sunt pregătiţi să înceapă misiunea de sprijin.

Echipele de salvare din România au ajuns în Turcia şi au început să construiască baza de operaţiuni
Sursa foto: IGSU
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Feb 2023   •   09:06

Echipa de sprijin din România, formată din personal specializat de căutare-salvare, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată orașului Antakia, Turcia, a anunțat, marți dimineața, DSU.

În această dimineaţă, înainte de a începe deplasarea către locaţia bazei de operaţii, un ofiţer, doi subofiţeri şi doi câini au executat, împreună cu o echipă din Turcia, o misiune de recunoaştere în teren, fiind vizată o zonă devastată de cutremur.

Salvatorii români se află în permanentă legătură cu autorităţile din Turcia, dar şi cu reprezentanţii AFAD, care sunt responsabili pentru desemnarea zonelor de acţiune şi de intervenţie.

Provincia Hatay este prima zonă pe care autoritățile turce au ales-o pentru echipa din România.

Citeşte şi: Un nou cutremur puternic în Turcia! Numărul victimelor crește dramatic

De asemenea, salvatorii români au început să construiască baza de operații, pregătind, în acelaşi timp, primul schimb pentru începerea misiunii de sprijin, potrivit Mediafax.

Peste 6.000 de clădiri au fost distruse în urma cutremurului, iar salvatorii încă mai caută supravieţuitori printre ruine.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close