Antena 3 CNN Externe Edward Snowden ar accepta azilul politic în Brazilia, dar fără a furniza alte informaţii despre spionajul american

Edward Snowden ar accepta azilul politic în Brazilia, dar fără a furniza alte informaţii despre spionajul american

Edward Snowden ar accepta azilul politic în Brazilia, dar fără a furniza alte informaţii despre spionajul american
de M.T.    |    23 Dec 2013   •   08:58

Edward Snowden ar accepta azilul politic în Brazilia, dar fără să obligaţia de a furniza informaţii despre programul de spionaj al Statelor Unite, informează AFP, care citează postul de televiziune Globo.

„Dacă Guvernul brazilian ar vrea să apere drepturile omului, ar fi o onoare pentru mine să fac parte din aceasta”, a precizat Snowden, prin intermediul avocatului său.

Fostul consultant NSA a insistat însă că „nu voi oferi niciodată informaţii în schimbul azilului” şi a adăugat că Brazilia este „una dintre cele mai interesante şi dinamice democraţii din lume”.

În luna iulie, Snowden a cerut mai multor ţări să-i acorde azil politic, printre acestea numărându-se şi Brazilia.

În prezent, el se ascunde în Rusia, într-o locaţie secretă, după ce autorităţile de la Moscova i-au acordat azil temporar pentru un an, în ciuda solicitărilor repetate de extrădare venite din SUA, care doresc să-l judece pentru deconspirarea unui vast program de spionaj electronic folosit de serviciile secrete americane.

Edward Snowden, care lucrează din noiembrie pentru site-ul VKontakte, reţeaua socială descrisă deseori drept un „Facebook rusesc” a sustras aproximativ 1,7 milioane de documente NSA.

×
Subiecte în articol: Edward Snowden Brazilia azil politic Rusia NSA
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close