Antena 3 CNN Externe Emmanuel Macron cere Iranului să înceteze asistenţa militară oferită Rusiei, în contextul războiului din Ucraina

Emmanuel Macron cere Iranului să înceteze asistenţa militară oferită Rusiei, în contextul războiului din Ucraina

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, i-a cerut omologului său iranian, Ebrahim Raisi, să înceteze imediat furnizarea de asistenţă militară Rusiei, în contextul războiului din Ucraina.

Emmanuel Macron cere Iranului să înceteze asistenţa militară oferită Rusiei, în contextul războiului din Ucraina
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iun 2023   •   23:30

Emmanuel Macron l-a sunat, sâmbătă, pe Ebrahim Raisi, pentru a-i cere "să pună capăt imediat susţinerii militare" acordate Rusiei prin furnizarea de drone utilizate în războiul din Ucraina, anunţă Preşedinţia Franţei, potrivit Le Monde.

"Preşedintele Franţei a atras atenţia asupra gravităţii consecinţelor furnizării de drone de către Iran Rusiei, atât în materie de securitate, cât şi la nivel umanitar, şi a cerut Teheranului să înceteze imediat susţinerea acordată războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina", a subliniat Palatul Elysée.

Administraţia de la Washington a denunţat, vineri, sprijinul militar oferit de Iran Rusiei, în contextul invaziei din Ucraina, pe fondul informaţiilor privind construirea unei fabrici de drone cu tehnologie iraniană pe teritoriul rus.

"Rusia primeşte materiale din Iran pentru a construi o uzină de drone pe teritoriul rus, iar complexul ar putea fi deplin operaţional la începutul anului viitor. Parteneriatul militar între Rusia şi Iran pare să se aprofundeze.

Citește și: Volodimir Zelenski a confirmat că Ucraina este în contraofensivă: "Rusia simte că nu i-a rămas prea mult timp"

Noi vom continua să impunem sancţiuni împotriva actorilor implicaţi în transferul de echipamente militare iraniene spre Rusia pentru a fi utilizate în Ucraina", a declarat, vineri, John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă.

Conform serviciilor secrete americane, o uzină de fabricare a dronelor cu tehnologie iraniană este în curs de a fi construită în zona economică specială Alabuga, situată la aproaximativ 900 de kilometri de Moscova.

 

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron Război Ucraina
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close