Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski a confirmat că Ucraina este în contraofensivă: "Rusia simte că nu i-a rămas prea mult timp"

Volodimir Zelenski a confirmat că Ucraina este în contraofensivă: "Rusia simte că nu i-a rămas prea mult timp"

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat că forţele militare ucrainene sunt "în contraofensivă", fără să ofere detalii despre amploarea operaţiunilor.

Volodimir Zelenski a confirmat că Ucraina este în contraofensivă: "Rusia simte că nu i-a rămas prea mult timp"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iun 2023   •   23:02

Sâmbătă, 10 iunie, Volodimir Zelenski a confirmat că forţele militare ucrainene desfășoară acțiuni contraofensive.

"Este interesat ce a spus (preşedintele Vladimir) Putin despre ofensiva noastră. Este important că Rusia simte că nu i-a rămas prea mult timp, în opinia mea. În Ucraina sunt acţiuni contraofensive şi defensive.

Nu voi spune detaliat în ce stagiu. Cred că vom simţi acest lucru", a declarat Volodimir Zelenski, potrivit agenţiei de presă Ukrinform, cu ocazia întâlnirii cu premierul Canadei, Justin Trudeau, aflat în vizită la Kiev.

Forţele militare ucrainene au intensificat, în ultimele zile, atacurile pe frontul din sud-estul ţării, în contextul informaţiilor privind lansarea unei contraofensive de amploare.

Citește și: Rusia ameninţă România după cererea de a concedia angajaţi ai ambasadei de la Bucureşti: "Demersul românesc nu va rămâne fără răspuns"

Ministerul rus al Apărării a semnalat atacuri ale forţelor ucrainene în zone ocupate din regiunile Doneţk şi Zaporojie, precizând că incursiunile au fost respinse.

"Putem afirma în mod absolut că a început această ofensivă. Trupele ucrainene nu şi-au atins obiectivele pe niciun câmp de luptă, dar regimul de la Kiev încă dispune de potenţial ofensiv", a declarat, vineri, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, citat de cotidianul Le Figaro, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close