Antena 3 CNN Be EU Când ar putea ajunge Europa la imunitatea colectivă. Precizări de la Comisia Europeană

Când ar putea ajunge Europa la imunitatea colectivă. Precizări de la Comisia Europeană

Europa ar putea ajunge la imunitatea colectivă în jurul datei de 14 iulie, a anunţat comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton. Totodată, oficialul a făcut public paşaportul de vaccinare, documentul care va permite circulaţia în siguranţă pe teritoriul Uniunii Europene.

Când ar putea ajunge Europa la imunitatea colectivă. Precizări de la Comisia Europeană
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    29 Mar 2021   •   15:18

"Concret, acest document va indica dacă veţi fi vaccinaţi. Pentru cei care au un smartphone, acesta poate fi pe smartphone, iar pentru cei care îl doresc pe hârtie, va exista o versiune pe hârtie.

Este identic, acest lucru este foarte important, este identic. Va fi la fel peste tot. Va avea aceleași informații. Va avea regulile generale de protecție a datelor cu caracter personal", a explicat comisarul european Thierry Breton.

La rândul său, Adina Vălean a explicat că certificatul de vaccinare este menit să le permită cetățenilor europeni să călătorească în interiorul blocului comunitar. Ea a subliniat că intenția Comisiei Europene este ca aceste informații, care vor fi stocate sub forma unui certificat, să fie standardizate la nivel European.

Certificatul de vaccinare va conţine informţaii standard

"Urmează să fie stabilite de fiecare stat membru. Noi știm că cele care sunt destinații turistice, în special țările din sudul Europei, dar și cele care trimit mulți turiști în destinații, își doresc să se clarifice cumva, sau discută cumva despre condiția unui certificat de vaccinare pentru a nu intra în carantină, asta pentru că toată lumea își dorește să poate merge în destinații turistice. Cerințele depind fiecare stat membru", a explicat Comisarul European pentru Transporturi.

Comisarul European pentru Transporturi a precizat că nu este vorba despre un paşaport, ci despre un document, o dovadă de călătorie. "Acest document nu este un paşaport. Cei care nu se pot vaccina din motive medicale nu vor fi discriminaţi, scrie şi în regulament. Dar pot face testul PCR, atunci va exista un document care va atesta că testul făcut este negativ", a spus Adina Vălean, în urmă cu două săptămâni, la Sinteza Zilei
 

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana vaccin COVID-19
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close