Antena 3 CNN Externe Expiră armistiţiul din Ucraina, iar tensiunile cresc din nou. Rebelii au atacat un convoi militar care se retrăgea, iar cel puţin un om a murit

Expiră armistiţiul din Ucraina, iar tensiunile cresc din nou. Rebelii au atacat un convoi militar care se retrăgea, iar cel puţin un om a murit

Expiră armistiţiul din Ucraina, iar tensiunile cresc din nou. Rebelii au atacat un convoi militar care se retrăgea, iar cel puţin un om a murit
de O.P.    |    30 Iun 2014   •   06:49

Astăzi expiră armistiţiul dintre Kiev şi rebeli. Tensiunea creşte din nou în Ucraina, unde separatiştii proruşi refuză să predea punctele de control din estul ţării.

Liderii militanţilor spun însă că vor respecta armistiţiul cerut de preşedintele Petro Poroşenko.

Între timp, alţi patru observatori OSCE, capturaţi la începutul lunii, au fost eliberaţi.

În ciuda armistiţiului extins până în această seară, oraşul Sloviansk a devenit, din nou, câmp de luptă între soldaţii ucraineni şi insurgenţii pro-ruşi. Un convoi militar a fost atacat în timp ce se retrăgea în spatele frontului.

Rebelii i-au acuzat pe soldaţii ucraineni că au atacat o piaţă şi un bloc de reşedinţă, incidente soldate cu cel puţin un mort.

Separatiştii au fost divizaţi cu privire la armistiţiu. În vreme ce unii au aplaudat înţelegerea şi au eliberat alţi patru observatori OSCE, reţinuţi la începutul lunii, alţii refuză să predea forţelor guvernamentale punctele de control cucerite la începutul conflictului.

Autorităţile de la Moscova dau vina pe Occidentali pentru tensiunile din estul Ucrainei.

Liderul de la Kiev a prelungit armistiţiul din regiunile Doneţk şi Luhansk, până luni seara.

Preşedinţii Franţei, Ucrainei, Rusiei şi cancelarul german au dezbătut acest subiect, timp de două ore, în cadrul unei conversaţii telefonice.


×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close