Antena 3 CNN Externe Explozii în serie la o rafinărie din Florida. Persoane date dispărute, răniţi şi evacuări pe o rază de 1,5 kilometri

Explozii în serie la o rafinărie din Florida. Persoane date dispărute, răniţi şi evacuări pe o rază de 1,5 kilometri

Explozii în serie la o rafinărie din Florida. Persoane date dispărute, răniţi şi evacuări pe o rază de 1,5 kilometri
Sursa foto: Foto: dailytelegraph.com.au
30 Iul 2013   •   08:17
UPDATE13.40 - Cel puţin şapte persoane au fost rănite, iar locuitorii din zonă au fost evacuaţi în noaptea de luni spre marţi, în urma unei serii de explozii puternice la o fabrică de fiole de propan, în centrul Floridei, potrivit presei americane, relatează AFP..


UPDATE10.10 -
Cel puţin 15 persoane au fost date dispărute, iar locuitorii din zonă au fost evacuaţi în noaptea de luni spre marţi, în urma unei serii de explozii puternice la o fabrică de fiole de propan, în centrul Floridei, potrivit presei americane, relatează AFP.


O serie de explozii au avut loc la instalaţie de gaze în ţinutul Lake, din statul american Florida, unde un rezervor de propan a sărit în aer. Mai persoane au fost date dispărute, altele au fost rănite. Autorităţile au dispus evacuarea locuitorilor pe o rază de cel puţin 1,5 kilometri, informează Orlando Sentinel şi Mediafax.

Potrivit publicaţiei, 24 de persoane lucrau în tura de noapte, iar zece sunt date dispărute, a declarat John Drury, managerul oraşului Tavares. Numărul persoanelor rănite nu era cunoscut imediat.
   
Exploziile au început cu puţin înainte de ora locală 23.00 (6.00, ora României), la Blue Rhino, o afacere cu propan, şi au durat peste o jumătate de oră. Toate exploziile au avut loc în incinta instalaţiei, aruncând acoperişul, a declarat Gary Borders, şeriful ţinutului Lake.
 
"Am auzit un zgomot puternic de explozie", a declarat Lisa Garner, în vârstă de 43 de ani, care locuieşte la Lakeside, în Tavares.
   
Cinci elicoptere au aterizat la Institutul pentru Siguranţă Publică LakeTech. Ele au transportat pacienţi la Centrul Medical Regional Lakeland, Centrul Medical St. Joseph din Ocala, Centrul Medical Regional din Orlando şi Spitalul General Tampa.

Cel puţin şase ambulanţe au venit la intervenţie.
   
Locuitori au descris zgomote asemănătoare unor focuri de puşcă sau artificii şi au văzut exploziile pe deasupra copacilor. Unii au spus că au văzut o "minge de foc uriaşă" în atmosferă. Flăcările au fost văzute şi de la o distanţă de aproximativ opt kilometri.

Una de şoc a fost resimţită până la Mount Dora.
   
Un drum a fost închis pe o porţiune de 5-6 kilometri, la est de instalaţie.
   
Blue Rhino, cu sediul central în statul North Carolina, s-a mutat la Tavares în urmă cu aproximativ şapte ani, potrivit Orlando Sentinel.


×
Subiecte în articol: explozie
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close