Antena 3 CNN Externe Expulzaţi pentru că sunt cetăţeni ai României. Doi români susţin că au fost umiliţi de serviciile de imigraţie din Noua Zeelandă

Expulzaţi pentru că sunt cetăţeni ai României. Doi români susţin că au fost umiliţi de serviciile de imigraţie din Noua Zeelandă

Expulzaţi pentru că sunt cetăţeni ai României. Doi români susţin că au fost umiliţi de serviciile de imigraţie din Noua Zeelandă
Sursa foto: Foto: visualphotos.com
09 Oct 2012   •   10:28
Doi români susţin că au fost "umiliţi" de către un angajat al Serviciului de Imigraţie din Noua Zeelandă (INZ) pe aeroportul din Auckland, relatează postul naţional neozeelandez de televiziune TVNZ în pagina electronică de marţi.

Veronica Lazarovici şi soţul ei Mădălin Vânătoru au sosit în Noua Zeelandă pe 22 septembrie. În loc să treacă uşor de controlul vamal, aşa cum se aşteptau, au fost chestionaţi de INZ.

Lazarovici afirmă că plănuia să studieze în Noua Zeelandă şi că întocmise o listă cu destinaţii turistice pe care dorea să le viziteze.

Serviciile de Imigraţie suspecta cuplul că se află în căutarea unor locuri de muncă ilegale în ţară, urmărind să nu se mai întoarcă în România.

Lazarovici a declarat pentru post că, în timp ce aştepta să fie chestionată, a fost "şocată" să audă un ofiţer din cadrul Serviciului Vamal spunând "ajunge cu românii".

Românca spune că li s-a refuzat intrarea pe teritoriul Noii Zeelande, în opinia sa, exclusiv din cauza "rasei".

"Soţul meu şi cu mine suntem amândoi români. Este clar că acest comentariu ne viza pe noi", a adăugat românca.


Purtătorul de cuvânt al Serviciului pentru Imigraţie a cerut scuze cuplului pentru comentariul "deplasat".




×
Subiecte în articol: romani
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close