Antena 3 CNN Externe Franța devastată de incendii de vegetație | Mii de turiști evacuați

Franța devastată de incendii de vegetație | Mii de turiști evacuați

Aproximativ 600 de pompieri, și șase avioane cu apă, se luptau miercuri să țină sub control două incendii din sud-vestul Franței, care au ars deja peste 1.700 de hectare și au determinat evacuarea a mii de turiști.

Franța devastată de incendii de vegetație | Mii de turiști evacuați
Sursa foto: Twitter/HughSykes
de Alexandra Ionescu    |    13 Iul 2022   •   22:18

”Sunt desfășurate resurse umane și materiale importante pentru a stăpâni incendiile (...) sunt așteptate întăriri locale și naționale”, a spus autoritatea locală.

Franța, lovită deja de o serie de incendii de vegetație în ultimele săptămâni, suferă - ca și restul Europei - de un al doilea val de căldură în tot atâtea luni.

Mai multe incendii de pădure au afectat marți regiunea centrală a Portugaliei, precum și în vestul Spaniei, forțând și evacuarea a sute de rezidenți.

Cel mai mare dintre cele două incendii din Gironde este în jurul orașului Landiras, la sud de Bordeaux, unde drumurile au fost închise și 500 de locuitori evacuați, incendiul mistuind deja peste 1.000 de hectare.

Celălat se află de-a lungul Coastei Atlanticului, aproape de emblematica „Dune du Pilat” - cea mai înaltă dună de nisip din Europa - situată în zona Golfului Arcachon, deasupra căreia s-au văzut nori grei de fum întunecat ridicându-se pe cer.

Acel incendiu a ars deja 700 de hectare și a dus la evacuarea preventivă a 6.000 de persoane din cinci locuri de campare din jur, care au fost duse într-un centru de expoziții local.

”Ne-au trezit pe la 04:30 dimineața. A trebuit să plecăm imediat și să alegem rapid ce să luăm cu noi. Mi-am uitat buletinul, noroc că mi l-a luat cineva. Dar nu am telefonul (. ..) și nu știm ce se va întâmpla”, a declarat unul dintre turiștii evacuați, pentru BFM TV.

În ajunul Zilei Bastiliei, prefectura Gironde a interzis toate artificiile până luni, 18 iulie, în orașele și satele din imediata apropiere a pădurilor.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close