Antena 3 CNN Externe Gaddafi ameninţă UE că renunţă la acţiunile împotriva terorismului

Gaddafi ameninţă UE că renunţă la acţiunile împotriva terorismului

Gaddafi ameninţă UE că renunţă la acţiunile împotriva terorismului
Sursa foto: Foto: info-wars.org
11 Mar 2011   •   14:47

Liderul Libiei, Muammar Gaddafi, a ameninţat Uniunea Europeană că nu va mai susţine operaţiunile împotriva terorismului şi imigraţiei clandestine, conform AFP.

"Dacă Europa nu susţine şi ignoră rolul activ al Libiei în combaterea imigraţiei şi de garant al stabilităţii în nordul Africii, Libia va fi obligată să renunţe la eforturile de combatere a terorismului şi să schimbe în totalitate politica faţă de reţeaua al-Qaida”, a declarat Gaddafi.

Mesajul este adresat liderilor statelor europene, reuniţi vineri la Bruxelles pentru a discuta despre măsuri de retorsiune împotriva regimului libian.

Franţa şi Marea Britanie sunt pregătite de acţiune

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a declarat, de asemenea, că Franţa şi Marea Britanie sunt dispuse să participe la acţiuni împotriva regimului lui Gaddafi, dacă acesta utilizează „arme chimice” sau bombardează populaţia.

Şeful de stat francez a făcut aceste declaraţii în faţa presei, la sosirea la summit.

El a pledat, de asemenea, ca Uniunea să recunoască, aşa cum a făcut Franţa, opoziţia libiană faţă de regimul lui Muammar Gaddafi, reprezentată prin Consiliul Naţional de Tranziţie.

America susţine opoziţia din Libia

Statele Unite au intensificat contactele cu opoziţia libiană şi au trimis echipaje umanitare în estul Libiei, chiar dacă regiunea este controlată de Gaddafi.

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a informat Congresul american că urmează să se întâlnească, săptămâna viitoare, cu reprezentanţi ai opoziţiei libiene în cursul vizitelor din Egipt şi Tunisia.

Consilierul preşedintelui Barack Obama pentru Securitate naţională, Tom Donilon, a anunţat că Statele Unite vor trimite echipe umanitare în estul Libiei.

Însă, directorul serviciilor de informaţii americane, James Clapper, a declarat că regimul Gaddafi va învinge forţele opoziţiei.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close