Antena 3 CNN Externe GERMANIA laudă Rusia. "Salut tonul CONSTRUCTIV al lui Vladimir Putin"

GERMANIA laudă Rusia. "Salut tonul CONSTRUCTIV al lui Vladimir Putin"

GERMANIA laudă Rusia. "Salut tonul CONSTRUCTIV al lui Vladimir Putin"
de O.P.    |    08 Mai 2014   •   10:51

Ministrul german de Externe Frank-Walter Steinmeier a salutat joi "tonul constructiv" al preşedintelui rus Vladimir Putin, care a cerut regiunilor proruse din estul Ucrainei să amâne un referendum prevăzut pentru duminică.

"Salut tonul constructiv pe care l-a afişat preşedintele Putin după întâlnirea cu preşedintele OSCE Didier Burkhalter", a subliniat ministrul, citat într-un comunicat, îndemnând la punerea în aplicare "imediată a ceea ce s-a discutat la Moscova".

"Suntem pregătiţi pentru un moment decisiv", a apreciat Steinmeier. "Situaţia este foarte critică, dar există încă o şansă să reuşim prin mijloace diplomatice să evităm o nouă escaladare a violenţei şi pierderea totală a controlului în estul Ucrainei", a adăugat şeful diplomaţiei germane.

După ce l-a primit la Moscova pe preşedintele în exerciţiu al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), elveţianul Didier Burkhalter, preşedintele rus a cerut regiunilor proruse din estul Ucrainei să amâne referendumul prevăzut duminică. În schimb, el a îndemnat "autorităţile de la Kiev să oprească imediat toate operaţiunile militare şi punitive în sud-estul" ţării.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina Rusia
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close