x close

Grecia a primit o gură de oxigen. UE, FMI şi BCE evaluează "pozitiv" finanţele statului

de Antena3.ro    |    03 Iun 2011   •   17:45
Grecia a primit o gură de oxigen. UE, FMI şi BCE evaluează "pozitiv" finanţele statului 429 Foto: INTACT Images/EPA
Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Centrală Europeană au încheiat  vineri vizita în Grecia şi au evaluat "pozitiv" finanţele statului elen, conform Reuters.
   
Cele trei instituţii au luat în considerare progresele de până acum dar şi prorgamul bugetar al statului pe termen mediu.

Detaliile urmează să fie discutate în zilele următoare: "Discuţiile dintre guvernul elen şi reprezentanţii UE, FMI şi BCE  s-au încheiat cu un rezultat pozitiv", se aratã în comunicatul oficial al autorităţilor elene.

Conform Reuters, guvernul elen va aplica măsuri de austeritate chiar mai dure decât cele de până acum şi va accelera privatizările în schimbul unui nou pachet de finanţare de urgenţă.

De asemenea, oficialităţile şi-au dat acordul de principiu pentru un nou program de trei ani pentru Grecia, care se va derula până la jumătatea anului 2014.

Gură de oxigen pentru Grecia

În Grecia s-a luat în considerare, săptămâna trecută, blocarea tranşelor din împrumutul de 110 miliarde de euro, după cum relata ministrul de Finanţe, Georges Papaconstantinou.

"Dacă ţara ar fi abandonată, fără ajutor ar fi un dezastru care ar strangula economia”, a declarat ministrul.

FMI a avertizat că nu va continua să furnizeze bani Greciei în măsura în care statul elen nu poate să prezinte garanţii că sumele vor fi returnate.

"Noi, europenii, punem aceleaşi condiţii ca şi FMI", a declarat Oli Rehn, comisarul pentru Afaceri Economic,  pentru săptămânalul Der Spiegel.

Citeşte mai multe despre:

Grecia UE FMI bce finante ajutor
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati