Antena 3 CNN Externe Grecia va beneficia de un nou program de asistenţă financiară din partea UE. România ar putea contribui la salvarea statului elen

Grecia va beneficia de un nou program de asistenţă financiară din partea UE. România ar putea contribui la salvarea statului elen

Grecia va beneficia de un nou program de asistenţă financiară din partea UE. România ar putea contribui la salvarea statului elen
Sursa foto: Foto: Intact Images
24 Iun 2011   •   09:51
Uniunea Europeană este gata să contribuie la un nou program de asistenţă financiară pentru Grecia, după cel aprobat acum un an. Decizia va fi confirmată, oficial, la summitul european de la Bruxelles.

Premierul grec, George Papandreu, a obţinut acordul partenerilor europeni asupra noului pachet de măsuri de austeritate, elaborat de guvernul său.

Aprobarea acestui pachet este o condiţie pentru acordarea fondurilor menite să salveze Grecia de la faliment.

Primul program de asistenţă financiară a avut o valoare de 110 miliarde de euro, iar cel de-al doilea se va situa la acelaşi nivel.

România ar putea contribui la salvarea Greciei


O parte din cele 33 de miliarde de euro alocate ţării noastre şi care au rămas neaccesate ar putea fi redirecţionate pentru salvarea Gre­ciei, a declarat pentru Jurnalul Na­ţio­nal Valentin Lazea, economistul-şef al Băncii Naţionale a României. Pentru a beneficia de aceşti bani, grecii sunt nevoiţi să prezinte în scurt timp proiecte scrise.

Declaraţia economistul-şef al al BR vine după ce primul-ministru al Ungariei Viktor Orban a declarat că ţările Uniunii Europene care nu folosesc moneda euro ar putea ajuta financiar Grecia prin redirecţionarea „unui anumit procentaj” din fondurile pe care le primesc de la UE fără a face, însă, plăţi directe în cadrul efortului financiar de sprijinire a statului elen.

„Teoretic ar trebui ca grecii s aibă proiecte pentru a lua acei bani, dar rămâne de văzut cum se va întâmpla”, a spus Valentin Lezea.

Palnul urmează să fie discutat, la finalul săptămânii, la Bruxelles într-o întâlnire a liderilor europeni.
 

 

 

 


 

×
Subiecte în articol: Grecia UE
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close