x close

Hosni Mubarak, inculpat într-un nou proces pentru deturnare de fonduri publice

de M.Z.    |    24 Noi 2013   •   23:44
Hosni Mubarak, inculpat într-un nou proces pentru deturnare de fonduri publice  418 Foto: Agerpres

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak va fi judecat alături de cei doi fii ai săi într-un nou proces de deturnare de fonduri publice, au anunţat duminică surse judiciare, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Fostul preşedinte, alături de fii săi, Gamal şi Alaa, este acuzat că a deturnat suma de 125 de milioane de lire egiptene (13,5 milioane de euro) din bugetul palatului prezidenţial.

Conform procurorilor, alte patru persoane, puse de asemenea sub acuzare, l-au ajutat pe Mubarak şi pe fiii săi să dobândească proprietăţi private cu banii publici pe care i-au deturnat.

Hosni Mubarak este judecat în prezent, alături de fostul său ministru de Interne, Habib el-Adli şi de alţi şase responsabili de rang înalt din regimul său pentru "complicitate la uciderea manifestanţilor în timpul revoluţiei din 2011", mişcare socială care a pus capăt regimului Mubarak.

În urma unui prim proces, încheiat în iunie 2012, Mubarak, 85 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viaţă. El a făcut însă apel la Curtea de Casaţie care a decis rejudecarea procesului.

Citeşte mai multe despre:

Hosni Mubarak
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati