Antena 3 CNN Externe Hoţii au furat un camion cu încărcătură radioactivă periculoasă

Hoţii au furat un camion cu încărcătură radioactivă periculoasă

Hoţii au furat un camion cu încărcătură radioactivă periculoasă
Sursa foto: Foto: predatorhaven.blogspot.com
de M.Z.    |    04 Dec 2013   •   13:07
Un camion care transporta o substanţă radioactivă de uz medical, care ar putea fi "extrem de periculoasă", a fost furat în Mexic, a anunţat miercuri Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), potrivit Mediafax
 
"În momentul furtului, sursa (radioactivă) era protejată corect. Dar sursa ar putea fi extrem de periculoasă pentru cineva dacă este înlăturată sau distrusă protecţia", a precizat agenţia ONU cu sediul la Viena, într-un comunicat.
 
Furtul a avut loc luni. Camionul transporta o substanţă radioactivă de tip Cobalt 60 folosită în radioterapie şi provenind de la un spital din oraşul Tujuana (nord). Acesta a fost furat la Tepojaco, un oraş situat în apropiere de Mexico.
 
Autorităţile mexicane efectuează în prezent cercetări pentru a găsi camionul şi au difuzat un comunicat pentru a avertiza publicul.
 
Substanţa nu poate fi utilizată în fabricarea unei arme nucleare convenţionale, dar ar putea, în teorie, să fie folosită într-o bombă radiologică ce combină explozibil convenţional şi izotopi radioactivi. 
 
Experţii avertizează periodic în legătură cu pericolul reprezentat de stocurile importante de astfel de substanţe depozitate în spotale fără o supraveghere suficientă. 

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close