Antena 3 CNN Externe Iranul a pornit RĂZBOIUL şi promite că va distruge cea mai mare putere din lume. Dovada e veche de 1500 de ani

Iranul a pornit RĂZBOIUL şi promite că va distruge cea mai mare putere din lume. Dovada e veche de 1500 de ani

Iranul a pornit RĂZBOIUL şi promite că va distruge cea mai mare putere din lume. Dovada e veche de 1500 de ani
de O.P.    |    25 Mai 2012   •   09:44

Un  manuscris care datează din secolul cinci, şi care a fost descoperit de turci în urmă cu 12 ani a dat naştere la un război al declaraţiilor şi a aprins spiritele în Iran.

În 2000 turcii au descoperit un manuscris, pe care l-au anunţat a fi Evanghelia după Barnaba, unul din urmaşii lui Iisus. Acest document antic, scris pe piele de animal, a stârnit multe reacţii şi controverse atât la Vatican, dar şi în Iran, care a şi trecut la ameninţări.

Reprezentanţii unui ziar iranian, care au studiat acest manuscris au tradus o parte din texte. În capitolul 41 din această Evanghelie scrie: "Dumnezeu s-a întrupat în Arhanghelul Mihail şi i-a dat afară pe Adam şi Eva din Rai. În momentul în care Adam şi-a întors privirea a observat că deasupra porţii Raiului stătea scris: La elah ela Allah, Mohamad rasool Allah - ceea ce tradus înseamnă: Allah este unicul Dumnezeu, iar Mohamed este profetul Lui".

Mai mult, potrivit iranienilor, Iisus nu ar fi fost niciodată crucificat, nu ar fi murit pe cruce pentru mântuirea păcătoşilor - punctul esenţial al creştinismului - ba ar fi fost un profet care ar fi prevestit venirea pe lume a lui Mohamed.

Declaraţiile controversate şi pline de ură ale iranienilor au determinat Vaticanul să ceară acest manuscris pentru a-l studia, însă autorităţile din Turcia încă nu au dat un răspuns oficial papalităţii.

"Această descoperire este ca un război câştigat împotriva creştinismului. Va submina autoritatea Bisericii în lume, iar religia adevărată va fi revoluţionată", au declarat iranienii de la Basij Press, citaţi de Daily Mail.





×
Subiecte în articol: crestinism Vatican
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close