Antena 3 CNN Externe Irlanda doreşte o reducere "semnificativă" a datoriilor, înainte de aprobarea noilor măsuri de austeritate

Irlanda doreşte o reducere "semnificativă" a datoriilor, înainte de aprobarea noilor măsuri de austeritate

Irlanda doreşte o reducere "semnificativă" a datoriilor, înainte de aprobarea noilor măsuri de austeritate
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
18 Dec 2011   •   14:54
Irlanda ar vrea să obţină o reducere „semnificativă” a datoriilor pentru ca populaţia să aprobe noile măsuri de austeritate fiscală convenite de liderii europeni, conform secretarului de stat din Ministerul de Finanţe din Irlanda, citat de AFP.

„Ideea că am putea avea un referendum fără un acord pentru o rearanjare substanţială a datoriei pur şi simplu nu stă în picioare. Ar trebui să avem un acord asupra datoriilor înainte de a prezenta o astfel de întrebare populaţiei, iar această situaţie începe să fie înţeleasă la nivel european şi ne pune într-o poziţie mai puternică”, a apreciat Brian Hayes.

Irlanda a anunţat că va aştepta până la definitivarea textului final al planului fiscal european, înainte de a decide dacă va organiza sau nu un referendum pentru ratificarea acordului.

Conform UE, acordul va intra în vigoare după ce va fi ratificat de nouă ţări din zona euro, ceea ce înseamnă că uniunea monetară nu va fi nevoită să aştepte ratificarea de către Irlanda.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close