Antena 3 CNN Externe Israelul a autorizat vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani

Israelul a autorizat vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani

După Statele Unite, Israelul a dat undă verde vaccinării copiilor între 5 şi 11 ani cu doze Pfizer/BioNtech, în speranţa de a ţine sub control pandemia de COVID-19.

Israelul a autorizat vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani
de Alexandra Ionescu    |    15 Noi 2021   •   09:42

„Directorul general al Ministerului Sănătății a decis să urmeze recomandările comisiei responsabile cu studierea acestei chestiuni și să autorizeze vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani”, anunță un comunicat al Ministerului Sănătății. Data de începere a vaccinărilor va fi anunțată în zilele următoare.

Doza inițială dată celor cu vârsta de peste 12 ani este de 30 de micrograme. Pfizer și BioNTech au spus că vaccinul lor a arătat o eficacitate de 90,7% împotriva coronavirusului într-un studiu clinic efectuat pe copii cu vârsta cuprinsă între cinci și 11 ani.

Datele prezentate de Pfizer indică o eficacitate de 91% în prevenirea bolilor la copiii cu vârsta cuprinsă între 5-11 ani într-un studiu clinic controlat, a menționat Ash, adăugând că majoritatea experților consideră că beneficiile vaccinării copiilor depășesc riscurile.

Israelul a comandat vaccinuri de la Pfizer în urmă cu câteva săptămâni și acestea sunt așteptate să sosească în țară mai târziu în această săptămână.â

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a aprobat deja vaccinul care a început să fie administrat în State. Aproximativ un milion de copii au primit deja prima doză.

Prim-ministrul Naftali Bennett a declarat duminică dimineața în așteptarea aprobării vaccinurilor că „este alegerea părinților, dar fac apel la aceștia să-și protejeze copiii și să-i vaccineze”.

„Cu siguranță îl voi duce pe fiul meu mic, David, să se vaccineze cât mai curând posibil”, a spus Bennett la ședința săptămânală a cabinetului, potrivit The Jerusalem Post.

Fondurile de sănătate au anunțat că sunt pregătite să administreze vaccinurile imediat după sosire.

Populaţia de 9,4 milioane a Israelului este relativ tânără, cu aproximativ 1,2 milioane de copii în grupa de vârstă între cinci şi 11 ani.

×
Subiecte în articol: Israel vaccinare copii Pfizer
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close