Antena 3 CNN Externe Iulia Timoşenko va candida la alegerile prezidenţiale din Ucraina

Iulia Timoşenko va candida la alegerile prezidenţiale din Ucraina

Iulia Timoşenko va candida la alegerile prezidenţiale din Ucraina
Sursa foto: iulia timosenko
08 Iun 2009   •   10:27

Premierul ucrainean, Iulia Timoşenko, a anunţat duminică seara că va candida la alegerile prezidenţiale programate pentru ianuarie 2010.

"Anunţ că voi fi candidat la prezidenţiale şi voi câştiga", a spus Timoşenko, într-o declaraţie transmisă de televiziunea ucraineană.

Iulia Timoşenko se numără printre potenţialii candidaţi cel mai bine plasaţi în sondaje, după fostul premier Viktor Ianukovici, considerat prorus, şi înaintea fostului preşedinte al Parlamentului, Arseni Iaţeniuk, considerat proocidental.

Preşedintele în exerciţiu, Viktor Iuşcenko , a anunţat deja că va candida pentru un al doilea mandat, dar, cu popularitatea erodată de numeroase crize politice şi sentimentul general de deziluzie al populaţiei, nu are practic nici o şansă de a fi reales, în condiţiile în care mai puţin de 3 la sută dintre alegători afirmă că ar vota pentru el.

Iuşcenko şi Timoşenko au fost aliaţi în timpul Revoluţiei Portocalii de la Kiev, revoltă populară prooccidentală în urma căreia au preluat puterea, însă relaţiile dintre ei, marcate de conflicte dure, au devenit foarte tensionate.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close