Antena 3 CNN Externe Iuşcenko, dezamăgit de afirmaţiile lui Medvedev, respinge acuzaţiile privind politica antirusă

Iuşcenko, dezamăgit de afirmaţiile lui Medvedev, respinge acuzaţiile privind politica antirusă

Iuşcenko, dezamăgit de afirmaţiile lui Medvedev, respinge acuzaţiile privind politica antirusă
Sursa foto: iushchenko
14 Aug 2009   •   14:07

Iuşcenko respinge acuzaţiile lui Medvedev privind politica antirusă a Kievului
Preşedintele ucrainean Viktor Iuşcenko a respins acuzaţiile omologului său rus Dmitri Medvedev, care a spus că Ucraina poartă o politică antirusă.
"Sunt foarte dezamăgit de caracterul inamical" a intervenţiei de marţi a lui Medvedev, a declarat Iuşcenko într-o scrisoare adresată liderului de la Kremlin şi publicată pe site-ul presedinţiei ucrainene.
Preşedintele ucrainean a respins acuzaţiile privind politica antirusă a Kievului şi a cerut Moscovei să îşi recunoască partea sa de responsabilitate în deteriorarea relaţiilor dintre cele două ţări. "Statul nostru a respectat întotdeauna principiile de prietenie şi parteneriat" cu Rusia, a subliniat el.
"Sunt de acord că relaţiile dintre statele noastre se confruntă cu probleme majore, dar mi se pare straniu că excludeţi în totalitate orice responsabilitate din partea Rusiei", nota Iuşcenko.
Acesta consideră că decizia Moscovei de a amâna numirea unui nou ambasador la Kiev nu va ajuta la cooperarea dintre cele două state.
El a respins din nou acuzaţiuile Rusiei că Kiev ajută militar Georgia, subliniind că livrările de armament sunt în concordanţă cu legea internaţională. Iuşcenko a mai cerut Moscovei să respecte dreptul Ucrainei de a intra în NATO.
Pe 11 august, Medvedev a criticat vehement atitudinea "antirusă" a Kievului, avertizând că tensiunea dintre cele două ţări a atins niveluri "inedite" cu câteva luni înainte de alegerile prezidenţiale.
Preşedintele Rusiei a enumerat o serie de exemple care dovedesc, din punctul spu de vedere, atitudinea lipsitp de prietenie a autoritptilor ucrainene.Anume pozţtia "antirusă" a Ucrainei în timpul conflictului din Georgia, din august 2008, sau folosirea "ameninţării ruse" ca argument pentru a justifica aderarea la NATO.
Ant

×
Subiecte în articol: Viktor Iuscenko Dmitri Medvedev
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close