Antena 3 CNN Externe Jaroslaw Kaczynski: Crearea unei armate europene ar transforma UE într-o superputere

Jaroslaw Kaczynski: Crearea unei armate europene ar transforma UE într-o superputere

Jaroslaw Kaczynski: Crearea unei armate europene ar transforma UE într-o superputere
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
10 Sep 2011   •   10:44
Liderul opoziţiei conservatoare din Polonia, Jaroslaw Kaczynski a declarat, în cadrul Forumului Economic Mondial de la Krynica, că alcătuirea unei armate europene unite ar face din Uniunea Europeană o superputere, conform site-ului euractiv.ro.

"Sunt un euro-realist şi militez pentru o Europă mai puternică, în special în ceea ce priveşte aspectele politico-militare”, a adăugat Kaczynski.


Acesta a insistat că în Europa trebuie să se formeze un centru politic echipat cu forţe armate, ceea ce ar face din acest centru un partener egal pentru Statele Unite.

"Vreau să fac din Europa o superputere”, a adăugat Kaczynski. Oficialul a vorbi şi despre China şi India, care nu trebuie omise din această ecuaţie.

Cât despre o potenţială integrare a forţelor militare în UE, Kaczynski a fost de acord, însă „cu condiţia ca aceasta să fie o armată foarte puternică şi nu o brigadă sau o iniţiativă ridicolă”.

Totodată, oficialul a arătat că niciun stat european nu poate accede la statutul de superputere, nici măcar Rusia sau Franţa şi Germania laolaltă, pentru că acestea sunt „pur şi simplu prea mici”.

Jaroslaw Kaczynski este fratele geamăn al fostului preşedinte Lech Kaczynski, decedat în urma unui accident aviatic pe 10 mai 2010 în Rusia.



×
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close