Antena 3 CNN Externe John Kerry: Bashar al-Assad câştigă teren în conflictul sirian

John Kerry: Bashar al-Assad câştigă teren în conflictul sirian

John Kerry: Bashar al-Assad câştigă teren în conflictul sirian
Sursa foto: Foto: almanar.com.lb
de M.Z.    |    06 Feb 2014   •   08:23
Secretarul de Stat american, John Kerry, a recunoscut miercuri că regimul lui Bashar al-Assad câştigă teren în conflictul sirian, dar a apărat strategia Statelor Unite pentru Siria, informează AFP, potrivit Mediafax.
 
"Este adevărat, da, al-Assad şi-a ameliorat puţin poziţia. Însă el încă nu a câştigat. Este un impas", a declarat pentru CNN şeful diplomaţiei americane.
 
Întrebat cu privire la un eventual "eşec" al strategiei americane pentru Siria, Kerry a răspuns "nu". "Politica pentru Siria este foarte dificilă (...). Nu vreau în niciun fel să caut scuze, (dar) vrem ca aceasta să avanseze cât mai repede, să o facem mai eficientă", a spus secretarul de Stat.
 
O polemică a izbucnit în ultimele zile la Washington, după ce influenţi senatori ar fi afirmat că John Kerry ar fi admis, în cadrul unei întâlniri care a avut loc sâmbătă, la Munchen, în Germania, că politica Statelor Unite în Siria a eşuat şi necesită o schimbare.
 
John Kerry ar fi pledat pe lângă aleşi americani, între care republicanul John McCain, pentru înarmarea rebelilor sirieni.
 
Departamentul de Stat a dezminţit aceste afirmaţii.
 
"Diplomaţia este dură (...), dar începem să vedem contururile modalităţii în care vom putea" avansa, a declarat Kerry.
 
În urmă cu câteva zile, diplomaţia americană s-a arătat mulţumită de lansarea procesului de dialog între opoziţia siriană şi regimul de la Damasc, în cadrul conferinţei Geneva II. 
 
Până în prezent, conflictul sirian s-a soldat cu peste 136.000 de morţi.

×
Subiecte în articol: John Kerry Bashar al-Assad conflict Siria
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close