Antena 3 CNN Externe Lavrov: "Ameniţarea Ucrainei cu sancţiuni miroase a ŞANTAJ"

Lavrov: "Ameniţarea Ucrainei cu sancţiuni miroase a ŞANTAJ"

Lavrov: "Ameniţarea Ucrainei cu sancţiuni miroase a ŞANTAJ"
Sursa foto: Foto: RIA Novosti
20 Feb 2014   •   14:36

"Ameninţările cu sancţiuni impuse guvernului ucrainean par a fi un şantaj şi solicitarea alegerilor anticipate este o modalitate de a forţa Kievul să se apropie de UE", a declarat ministrul de Externe rus, Sergey Lavrov.

Oficialul rus a criticat sancţiunile dictate Ucrainei, unele fiind impuse de către SUA, iar altele fiind în perspectiva UE. Lavrov a spus că situaţia tensionată din Ucraina este evaluată prin "standarde duble".
"Asemenea acţiuni nu fac altceva decât să încurajeze vioelnţele extremiştilor", a adăugat diplomatul, citat de RIA Novosti.


"Opoziţia nu poate sau nu vrea să se disocieze de extremişti. SUA aruncă întreaga responsabilitate asupra guvernului ucrainean, iar acest lucru este un dublu standard. În acelaşi timp, UE discută şi ea despre impunerea unor sancţiuni, iar delegaţii de oficiali europeni vin în Ucraina fără a fi invitaţi oficial. Asemenea acţiuni sunt şantajiste! Nu numai că aceste ameninţări sunt neadecvate situaţiei actuale, dar ele agravează şi mai mult conflictul din Ucraina", a spus şeful dilomaţiei ruse.

Purtătorul de cuvânt al Ministerul de Externe rus, Aleksandr Lukashevich, susţine că "ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este o tentativă de lovitură de stat".

"Condamnăm în mod ferm acţiunile elementelor radicale şi extremiste, care sunt responsabile, în cea mai mare măsură, pentru protestele violente şi sângeroase. O parte a responsabilităţii o poartă şi opoziţia, care nu a reuşit să pună în practică înţelegerile avute cu guvernul", a mai spus Lukashevich.

Tot acesta, a subliniat la final că Moscova nu se implică în conflictul intern din ţara vecină, avertizând asupra informaţiilor false emise de reţelele sociale, privind prezenţa forţelor speciale ruseşti în reprimarea protestelor din Ucraina.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close