Antena 3 CNN Externe Lavrov: Reţinerea activelor ruse din străinătate va primi ACELAŞI RĂSPUNS din partea Moscovei

Lavrov: Reţinerea activelor ruse din străinătate va primi ACELAŞI RĂSPUNS din partea Moscovei

Lavrov: Reţinerea activelor ruse din străinătate va primi ACELAŞI RĂSPUNS din partea Moscovei
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
19 Iun 2015   •   13:01
Moscova va răspunde cu aceeaşi, după îngheţarea conturilor Ruisiei din străinătate, a explicat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov
 
"Răspunsul nostru va fi acelaşi. Este inevitabil. Este singura cale în relaţiile internaţionale", a explicat Lavrov, conform Russia Today.
 
Lavrov a făcut această declaraţie în contextul în care conturile misiunilor diplomatice ale Rusiei la Bruxelles au fost îngheţate. 
 
Îngheţarea acestor conturi ale Rusiei este legată de nerespectarea de către Moscova a deciziei emise de Curtea de Arbitraj de la Haga, care a condamnat în luna iulie 2014 statul rus la plata unei despăgubiri de 50 de miliarde de dolari foştilor acţionari ai companiei Yukos, grupul petrolier al oligarhului Mihail Hodorkovski.
 
Grupul Yukos a fost lichidat de justiţia rusă la începutul anilor 2000, în urma unui proces de evaziune fiscală, fiind preluat parţial de compania Rosneft. 
 
Conform instanţei de la Haga, desfiinţarea companiei Yukos a fost o decizie motivată politic, cu scopul nu de a recupera impozitele neplătite, ci falimentarea ei.
 

×
Subiecte în articol: Serghei Lavrov Rusia raspuns externe
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close